Kombucha
Kombucha, nazywana też często kombuczą, to napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty, którą poddano procesowi fermentacji przy zastosowaniu herbacianego grzybka. Niekiedy sam grzybek określany jest mianem kombuchy. W rzeczywistości nosi on nazwę grzybka japońskiego, a kombucza to właśnie nic innego jak wspomniany napój, charakteryzujący się słodko-kwaśnym smakiem i odznaczający licznymi właściwościami zdrowotnymi.
Co to jest kombucha? Jak powstaje? I co dobrego nam robi? Na te pytanie odpowiada krótka animacja.
Reżyseria @kijekadamski, lektor @magdalamparska, dźwięk @studioglosno, muzyka @duitduit.
![](https://brothersandsistersfront.sbrg.sldc.pl/wp-content/uploads/2019/06/con1.png)
Chcesz zamówić Kombuchę Brothers and Sisters do domu albo sprzedawać ją w swojej kawiarni/sklepie?
Napisz do nas i SIEJ RAZEM
Z NAMI ZDROWY FERMENT!