Blog

Niezwykła kombucha

Kombucha Brothers&Sisters to herbata na zimno, która została poddana procesowi kontrolowanej fermentacji. W składzie znajdziecie tylko dodatek ekologicznego trzcinowego cukru, kultury drożdży oraz zdrowych bakterii Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast (SCOBY)....

FRSiH 2019: Po raz trzeci wręczono nagrody

Naszą kombuchę doceniło niezależne jury podczas FRSiH 2019. Po raz trzeci wręczono nagrody Food&Retail Start-up Star. Podczas XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu po raz trzeci wyróżniono start-upy. W konkursie Food&Retail Start-up Star nagrodzono najlepsze...

Co to jest kombucha i jak powstaje?

Zapraszamy na nasz film dotyczący kombuchy. Co to jest kombucha? Jak powstaje? I co dobrego nam robi? Na te pytanie odpowiada krótka animacja w reżyserii @kijekadamski z lektorem @magdalamparska, dźwięk @studioglosno, muzyka @duitduit. Smacznego!

Walory kombuchy

Naszą kombuchę cechuje nie tylko najlepsza jakość oraz smak, który powstaje wyłącznie w wyniku fermentacji zielonej herbaty Sencha, a także niezwykłe właściwości odżywcze tego napoju. Kombucha zawiera naturalne probiotyki, antyoksydanty, witaminy, enzymy i kwasy...

Herbata Sencha w Kombuczy

Sencha z Japonii Kombucha Brothers and Sisters to tradycyjnie sfermentowana herbata, która zawiera naturalne probiotyki, enzymy, antyoksydanty, witaminy i zdrowe kwasy organiczne. To orzeźwiający, lekko gazowany napój na bazie tylko 4 składników: wody, cukru,...

Kiszenie vs kwaszenie

Wielu z nas do tej pory nie zwracało uwagi na kontrast wynikający z tych dwóch pozornie podobnych słów. Jednak różnicę są ogromne, nie tylko w metodologii ale także smaku i wartościach odżywczych. To jak, kiszone czy kwaszone? Kiszenie Kiszenie to inaczej fermentacja...

Oddziaływanie składników bioaktywnych kombuczy na zdrowie człowieka

Charakterystyka fermentowanego napoju herbacianego Kombucza jest lekko kwaśnym napojem, otrzymywanym w wyniku fermentacji słodkiej herbaty przez specjalnie przygotowaną kulturę drożdży oraz bakterii kwasu octowego. Pochodzi z Chin, w których była ceniona za...

Kombucha – co to jest i jak działa

Kombucha: cudowny napój czy nowa moda? Kombucha, nazywana też często kombuczą, to napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty, którą poddano procesowi fermentacji przy zastosowaniu herbacianego grzybka. Niekiedy sam grzybek określany jest mianem kombuchy. W rzeczywistości...

Chcesz zamówić Kombuchę Brothers and Sisters do domu albo sprzedawać ją w swojej kawiarni/sklepie?

Napisz lub zadzwoń do nas: